Záznam Valné hromady BK

Výroční zpráva Basketbalového klubu Blansko, z.s. byla zpracována na základě vyhodnocení činnosti za období počínající dnem 1. leden 2023 a končící dnem 31. prosinec 2023. Jednotlivá ustanovení programu byla předmětem jednání Valné hromady konané dne 23. května 2024. Nejvyšším orgánem je valná hromada a nejvyšším výkonným orgánem je výbor BK Blansko. Statutárním orgánem je Milan Ševčík, předseda. Ve sledovaném období nedošlo ke změnám ve struktuře organizace. Klub evidoval na konci roku 132 členů v sedmi týmech.

Jednotlivé týmy provozují a organizují sportovní činnost samostatně, vždy v zájmu Basketbalového klubu Blansko, z. s. jako celku.

Výroční zpráva byla komentována v jednotlivých oblastech. O činnosti za soutěžní rok 2023/2024 informoval předseda BK Blansko Milan Ševčík a podrobně trenéři jednotlivých kategorií. Úspěšné byly především sestavy minižákyň, které se probojovaly na Mistrovství ČR U11 a U12. Minižákyně U13 získaly bronzové medaile na basketbalovém Festivalu ČR. Nejmenší děvčata odehrála svá první utkání v rámci oblasti JM, stejně tak v regionálních soutěžích startovaly žákyně U15 a ženy. V závěru neopomenul vyzdvihnout skvělé výkony minižákyň spojené s výkonností hráček, které neujdou pozornosti tréninkových center mládeže. Je plně na rozhodnutí rodičů, zda jejich děti budou úspěšně pokračovat v BK Blansko nebo odejdou za lákadly do jiného klubu. BK se těchto hráček v žádném případě nezbavuje za účelem získání odstupného. To je ČBF nastaveno v zanedbatelné výši, vůbec nekompenzující prostředky do výchovy dětí vložené. Mimo to mají TCM zájem získat hráčky v co nejnižším věku, aby i částka, kterou jsou povinni uhradit, byla co nejnižší.

Důležitým bodem programu bylo vystoupení Petry Pokorné, která přítomné podrobně seznámila se stavem v oblasti hospodaření finančními prostředky. Doložila vyrovnaný rozpočet v jednotlivých oblastech příjmových i výdajových. Vše je zpracováno do účetní závěrky za rok 2023. Výkaz zisku a ztráty s Rozvahou v plném rozsahu jsou umístěny ve Veřejném rejstříku a Sbírce listin. Členské příspěvky, které klub musel zvýšit v loňském roce, se podařilo díky dotacím a darům od příznivců udržet na stejné výši a nebyly navyšované s ohledem na inflaci.

Jedním z bodů programu byla Zpráva revizní komise. Předsedkyně RK Gabriela Ježová potvrdila řádné a přehledné hospodaření bez připomínek. Činnost spolku probíhala plně v souladu se stanovami BK Blansko.

Aktuální sdělení k letnímu soustředění podala Petra Popelková. Organizace bude probíhat obdobně jako v loňském roce včetně místa pořádání.

Předseda basketbalového klubu v závěru všem poděkoval za podporu, kterou se podíleli na skvělých výsledcích. V usnesení valná hromada schválila dokumenty, které z jednání vyplynuly, a uložila mimo jiné výkonnému výboru především sledovat dotační programy v oblasti sportu a využívat je pro rozvoj basketbalu dětí v Blansku.

VV BK Blansko


aktuality/b20240512_114555_Vzg1xVU.jpg aktuality/b20240512_142426.jpg