Zprávy delegátů ČBF z MČR a FČR

MČR Ostrava U11

BK Blansko  6. místo

BK Blansko přijelo na MČR s celkem sehranou partou. V loňském roce těsně nepostoupilo na MČR U11, ale vyhrálo Festival. Vzhledem k tomu, že jsem viděla vloni tento tým hrát, očekávala jsem lepší umístění. Holky předváděly velmi hezký basketbal. Na hřišti o sobě věděly, přechod na útočnou polovinu zrychlily přihrávkou, dobře řešily přesilové situace. V postupném útoku měly dobrý spacing a pohyb po perimetru. Tým byl výkonnostně vyrovnaný, složený z hráček nižšího vzrůstu. S vítězem MČR odehráli nejvyrovnanější utkání a prohrály pouze rozdílem 5-ti bodů. Jihomoravanky měly obrovskou smůlu, ve druhé utkání se zranila největší opora týmu a do dalších zápasů už nenastoupila.

Zpracovala: Iveta Rašková

MČR Plzeň U12

BK Blansko 7. místo  

Družstvo na první pohled velice vyrovnané bez nějaké výrazné individuality. Černou práci odvádí jak na útočné tak obranné polovině všechny hráčky, které jsou na hřišti. Na obranné polovině to v zápasech, které jsem viděl, bylo asi nejvíce odstupující družstvo na slabé straně. Do útoku byla viditelná snaha o co nejrychlejší přechod a rychlé zakončení 1 na 1.

Zpracoval: Jiří Buňka

Festival  Ústí nad Labem U13

BK Blansko 3.místo

Zápasy ve skupině zvládla blanenská děvčata bez problémů. Své soupeřky z Prostějova a z Kralup BK Blansko porazilo bez většího zaváhání.  Co se čtvrtfinálových utkání týče, zde bylo jen jedno velké drama a to v zápase BK Blansko vs HB Basket, kde nakonec pražský tým prohrál o koš. Zajímavá situace, kdy ač všichni na bránící hráčku volali, ať fauluje, tak nechala 15 sekund útočící hráčku driblovat na místě, než zápas skončil. Semifinálové boje již byly o dost zajímavější a společně s bitvami o medaile to byly vůbec nejhezčí a pro oko diváka nejpřitažlivější zápasy na turnaji. V prvním semifinále si poradil tým Lvic z Litoměřic s týmem ŠBK Sadská, kdy ačkoli byla první půle vyrovnaná, v druhé půli Lvice zagresivnily obranu po celém hřišti, drama nepřipustily a po zásluze vyhrály o 18 bodů. Také druhé semifinále mělo podobný průběh, kdy utkání BK Blansko vs BSK Nový Jičín skončilo 35:49 pro hostující tým. Krásné boje přinesl závěrečný den, kdy o třetí místo v nervy drásající koncovce nejdříve oba trestné hody proměnila hráčka Blanska Musilová a za stavu mínus bod 25:26 sekundu do konce byla faulovaná a střílela dva trestné hody hráčka Sadské, bohužel (pro Blansko bohudík) ani jeden nedala. Ve finále celý krásný napínavý zápas favorit turnaje Lvice z Litoměřic proti Jičínu pořád udržoval mírný náskok, který dovedl až do vítězného konce.

Do nejlepší pětky turnaje zařadili organizátoři hráčku BK Blansko Michaelu Musilovou.

Zpracoval: Marek Stuchlý


aktuality/bU11_MCR_26.-28.5.2024_Ostrava.jpg aktuality/bDSCF1831_KCStl8k.jpg aktuality/b20240512_114555_EBvhoiK.jpg aktuality/bDSCF2034_HWh0T2r.jpg aktuality/b20240512_142426_K30cIPf.jpg